Se byen fra en anden side

I mange år har jeg levet i København. Jeg har altid tænkt, at jeg kendte byen ind og ud og havde været i alle hemmelige kroge. Jeg havde bare ingen idé om, at det slet ikke var tilfældet.

Der findes nemlig nogle mennesker, der ser mare af byen i løbet af en dag på jobbet, end mange af os andre kommer til i løbet af flere år. Folk, der arbejder med buskørsel, ser nemlig hele tiden nye sider af København og Sjælland, når de kører deres grupper rundt til de mange forskellige destinationer, de har udvalgt.

Buskørsel handler nemlig langt fra om at besøge de samme steder gang på gang. Ofte er det også kroture, aktivitetsudflugter og andet, som de mange gæster skal ud til. Jovist, Den Lille Havfrue og Rundetårn trækker mange turister og man ser mange busser holde parkeret tæt på, men det er langt fra det eneste, en buschauffør bookes til.

Er buskørsel overhovedet sikkert?

Ja, buskørsel er ganske sikkert. Medierne har naturligvis fokus på de mange uheld langs de europæiske motorveje, men der er en verden til forskel fra en udmattet udenlandsk chauffør, der kører på absolut sidste smule energi langs de farlige veje til en dansk standard, hvor hviletider kontrolleres ofte – ligesom der stilles høje sikkerhedskrav til selve bussen. Der er derfor ingen grund til at gå i panik, hvis du skal ud og køre i bus et sted i Danmark, der er nemlig overordentligt godt styr på sikkerheden.

Både de store selskaber og mindre private erhverv efterses ganske ofte og bliver udsat for stikprøver og kontroller, der gør det umuligt at snyde. Ikke at der skulle være nogen grund til det i det hele taget, da mange i branchen er afhængige af deres gode ry og folks opfattelse af dem som forsvarlige og pålidelige.

Hvad skal du opleve?

Det er naturligvis helt op til dig selv, hvad du skal opleve, på din sightseeing. Hvis du er på Sjælland, har du et utal af muligheder, da der både er prægtig natur og storbyen København, der har noget for enhver smag.

Det er dog mit indtryk, at mange foretrækker at komme lidt væk fra byen, medmindre det er turistkørsel, hvor folk jo så ikke overraskende opsøger de gængse turistmål i byen eller i den nære udkant af byen.

Personligt synes jeg, at man skal prøve at tage ud fra byen og se nogle alternative steder eller spise mad i nye omgivelser. Jeg mener bare, at man nemt selv kan komme rundt inde i byen, så med buskørsel til rådighed er det måske smartest at komme lidt længere væk, hvor der ikke lige er en metro eller andre nemme transportmuligheder. En krotur kan være særdeles hyggelig. Der findes mange kroer uden for byen, som en bus kan fragte dig og gruppen til, hvor I kan nyde nogle store, gode anretninger. Desuden ligger de mange hyggelige kroer ofte for foden af en skov eller et grønt område, hvor man kan slappe af efterfølgende. Det – evt. kombineret med attraktioner i byen – udgør en god dag.