Kartoffelsalat i alle afskygninger

En lækker ret, som kan laves i mange forskellige afskygninger er kartoffelsalat. Den er altid det helt store hit til sommerfesten, til grillaften eller bare til en helt almindelig hverdag. Du kan selv tilpasse din kartoffelsalat så den bliver lige præcis som du vil have den, og selvom der findes et hav af forskellige opskrifter kan du altid ændre lidt, og tilpasse så det bliver lige efter din egen smag, og så den passer til det tilbehør du vil lave til.

 

Grundelementer i en kartoffelsalat

Det gode ved kartoffelsalat er, at du kan forberede den dagen i forvejen, hvis du skal have den med på picnic, til sammenskudsgilde, eller hvis du bare vil være forberedt til dagen efter. Du skal starte med at koge kartoflerne, og husk at kom lidt salt i kogevandet. Når kartoflerne er møre – det ved du når kartoflen glider af kniven – hældes vandet fra og lader dem køle helt ned. Imens kartoflerne køler kan du begynde at tilberede de andre elementer, og det er her du virkelig kan sætte dit personlige præg på din madlavning. Som udgangspunkt skal du bruge mayonnaise og creme fraiche for at opnå et godt resultat, men du kan med fordel putte sennep i, da det giver en ekstra god smag med lidt kant, uden det er for meget. Selv børnene vil kunne lide det. Når du har blandet mayonnaise, creme fraiche og sennep sammen, kan du overveje om der skal lidt mælk i. Det må man vurdere når man står med selve blandingen.

 

Sæt dit eget præg på din kartoffelsalat

Nu har du grundblandingen, og det er nu du kan eksperimentere. Oftest er løg et godt element i din kartoffelsalat, så snit dem fint og bland dem i. Derudover skal du huske at krydre en masse. Salt og peber er altid godt, men du kan også vælge om du vil krydre med f.eks. karry eller paprika hvis din kartoffelsalat skal have et lille twist. Purløg gør sig også godt i en kartoffelsalat, og giver noget friskhed til blandingen, ligesom tomater også gør. Hvis du kan lide det, smager radisser også fantastisk i en kartoffelsalat. Her var blot et par forslag til, hvad du kan komme i, men retten kender ingen begrænsninger så prøv dig frem, og se hvad du bedst kan lide.

 

Tilbage til kartoflerne

Når alle de elementer du vil have i din dressing/salat er blandet, og kartoflerne er kølet, er det tid til at komme dem i. Først skal de dog pilles. Et godt tip er at købe en skrubbehandske i et supermarked (de findes ofte billigt) og fylde vasken med kartofler. Så får du det øverste lag skræl væk, uden tage for meget. Når du er færdig med at pille kartoflerne skærer du dem i skiver eller både, alt efter hvad du finder bedst. Nu skal de blandes sammen med dressingen – voilà din helt personlige kartoffelsalat er nu klar til servering. Hvis du har lyst til at læse mere om kartoffelsalat, og blive yderligere inspireret kan du besøge https://romanovich.dk/kartoffelsalat.